4. August 2021

De centrala analytikernivåerna på Bitcoin tittar på slutet av september

Det har varit en ganska tråkig månad för Bitcoin. Efter att ha störtat omkring 2000 dollar i början av månaden har den ledande kryptovalutan gått in i ett tätt konsolideringsintervall mellan 10 000 och 11 000 dollar och studsade fram och tillbaka mellan dessa viktiga tekniska nivåer.

När denna artikel skrivs handlar BTC för 10 700 dollar på nivåer som vissa analytiker har kallat ingen mans land.Här är en avgörande nivå som analytiker tittar på när Bitcoin närmar sig slutet av september. Hur kryptovalutan samverkar med den nivån kommer sannolikt att avgöra Bitcoins riktning framåt.

Här är en avgörande Bitcoin-nivå som en toppanalytiker tittar på

I slutet av september närmar sig snabbt Bitcoin. På bara sex dagar stängs den ledande kryptovalutans månatliga ljus. På grund av vikten av detta slutar analytiker det noga.

Josh Rager, en kryptoanalytiker och medgrundare av BlockRoots, sa nyligen att för att han skulle vara övertygad om Bitcoins bulltrend, borde den gå över $ 10 760 på en månatlig tidsram.

$ 10.760 är där kryptovalutan toppades varje månad under 2019: s bull run, vilket gör det till en viktig nivå att titta på. Rager förklarade mer om saken:

”$ BTC Bitcoin är inte immun mot traditionella marknader eftersom det har följt ganska nära. Men vi är bara en vecka kvar från månadsstängning och jag skulle gärna se att priset steg upp över $ 10 760 till slutet av september. Jag tror att Bitcoin kommer att vara okej om SPX och DXY spelar bra. ”

Äldre marknader kan kasta BTC ur spel

Bitcoins öde kan dock ligga i händerna på den äldre marknaden.

S&P 500 och särskilt US Dollar Index (DXY) har starkt dikterat BTC: s prisåtgärd de senaste månaderna. Fall i punkt: BTC: s höga nivå i augusti på $ 12,500 sattes in när den amerikanska dollarn studsade från låga nivåer medan S&P 500 genomgick en tillbakadragning.

Denna korrelation tyder på att även om Bitcoin lyckas stänga över $ 10 760 på månadsbasis, kan svagheten på aktiemarknaden driva kryptovalutan lägre.