Valutareserver stuper til $ 61K lavt: 5 ting å se i Bitcoin denne uken

Hodlers tar tålmodighet blant advarsler om at en fortsettelse av Bitcoins bull run kan ta „litt tid“ takket være blandede meldinger fra on-chain indikatorer.

Bitcoin ( BTC ) ser en forsiktig start på uken når makromarkedene svir og Tyrkias valuta mister 15% av verdien over natten.

Etter en skuffende helg som avviste $ 60.000 , har Bitcoin Billionaire ennå ikke imponert handelsmenn, som forventer sidelengs handling de neste dagene.

Cointelegraph tar en titt på fem faktorer som kan påvirke hvordan Bitcoin-prisaksjonen utvikler seg når en ny uke kommer i gang.

Alt stille blant aksjer

Bildet på tvers av aksjer er tøft på mandag, da bekymringene for obligasjonsrenter forblir og koronavirus biter.

Det har blitt et kjent bilde for mange asiatiske markeder åpnet med beskjeden bevegelse. En økning i den økonomiske aktiviteten vil sannsynligvis øke bekymringene for obligasjoner med 10-årige statsrenter allerede på 1,7% i USA etter å ha økt raskt de siste ukene.

Med en annen tone avslørte Kina at det hadde mer penger å bruke på økonomisk lettelse, noe tjenestemenn hevder vil redusere risikoen, i stedet for å legge til den.

“Dette vil ikke bare gi positive insentiver for økonomiske aktører, men også bidra til å skape et miljø mindre sannsynlighet for å gyte finansiell risiko,” Yi Gang, guvernør i Kinas sentralbank, Folkets Bank of China (PBOC), sa i helgen.

Samtidig ser flere jurisdiksjoner en tilbakegang til eller fortsettelse av koronaviruslåsing, midt i sinne over mangelen på fremgang med å løfte restriksjoner på individuelle friheter til tross for utbrudd av vaksiner og begynnelsen av våren.

Separat kaster uro for Tyrkia sin nasjonale valuta, lira, 15% så snart handelen åpnet. Den knuste økonomien hadde ikke nytte av en senkende følelse etter at president Recep Tayyip Erdogan sparket enda en sentralbanksjef.

„Tyrkia velger den verste tiden for å si opp sentralbankmannen,“ svarte markedskommentator Holger Zschaepitz

“Erdogan fjernet den hawkiske Gov Agbal, og erstattet ham med professor som sier høye renter forårsaker inflasjon. Utvidet CA-underskudd, utarmede valutareserver og inflasjon på 16% gjør en valutakrise mer sannsynlig. ”